GH Hoveniers & Tuinstyling

doordachte ontwerpen van ons, veel tuinplezier voor u!

Zoeken

facebook logo

Gerealiseerd


De aanleg en het onderhoud van kunstgras in de openbare ruimte is ook een van onze werkzaamheden.

De aanleg van kunstgras op speelplaatsen in de openbare ruimte heeft verschillende aspecten waar rekening gehouden mee moet worden. Voornaamste punt hierin is de veiligheid van de kinderen, hiervoor is het van belang dat de valbeveiliging de juiste dikte heeft afhankelijk van de valhoogte van geplaatste toestellen. Ook van belang is de plaatsing van de speeltoestellen ten opzichte van elkaar maar ook naar de rand van de speelvoorziening. Rondom de speeltoestellen moet dus voldoende ruimte zijn voor de veiligheid van de kinderen.

kunstgras1Naast de veiligheid is ook de ondergrond van belang die op de juiste manier bewerkt en verdicht moet zijn zodat er geen verzakkingen plaats vinden. Vooral rondom de palen van speeltoestellen en dergelijke komt dit vaak voor en deze plaatsen vereisen dus extra aandacht. Wanneer de ondergrond op orde is kan het kunstgras en de valbeveiliging gelegd gaan worden, extra aandacht hierbij voor de plaats waar de speeltoestellen staan en op welke manier (met zo min mogelijk snijnaden) het kunstgras op zijn mooist verwerkt kan worden. Na het leggen van het kunstgras moet dit verlijmd worden op de naden en aan de randen. Als laatste wordt het kunstgras geborsteld (zodat de vleug mooi rechtop komt te staan) en hierna bezand (25 kg. Per m2). Het bezanden zorgt ervoor dat het gras netjes rechtop blijft en door het gewicht goed blijft liggen.

Na de aanleg is het van belang dat het kunstgras twee keer per jaar geborsteld wordt en opnieuw bezand waar nodig. Hiermee heb je maximaal plezier van het kunstgras en is dit een investering die zijn geld dubbel en dwars waard is.

Voortuin

Renovatie Hellevoetsluis, 2015

Aanleg

Zij en achtertuin Spijkenisse

Renovatie

Achtertuin Hellevoetsluis

Douglas schutting

Betonschutting Hellevoetsluis

OB1OB2OB3